eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Varga Mihály: Ez a kormány megbukott

Ez a kormány "Gyurcsánnyal, Bajnaival, tokkal-vonóval megbukott" - jelentette ki Varga Mihály alelnök, a Fidesz XXIII. tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten.

Varga Mihály alelnök Márai Sándort idézve azt mondta, soha ne félj kimondani azt, amiről tudod, hogy igaz. Szerinte a vasárnapi EP-választás óta egy az ország tudja, hogy ez a kormány "Gyurcsánnyal, Bajnaival, tokkal-vonóval megbukott".

Hangsúlyozta, az emberek kimondták: elég volt a tehetetlenségből, a víziók hiányából, az offshore-lovagokból, a trükkökből és a hazugságból.

Mi kell még ahhoz, hogy a szocialisták belássák, hogy megbukott az emberarcú neoliberalizmus kísérlete, és félreálljanak a változás útjából? - tette fel a kérdést.

"Készen kell állnunk a kormányzásra, és hiszem, hogy mi és szövetségeseink készen is állunk" - hangsúlyozta.

Kiemelte, hogy a Fidesz szerint ebben a helyzetben az alkotmányos megoldásoknak van helye, ez az egyetlen út, amelyben a Fidesz hisz. Lehet, hogy ez az út hosszadalmas, de már nincs sok hátra. "Mindenki tudja, hogy szenvedésnek hamarosan vége lesz, és jobb kor köszönt ránk" - tette hozzá.

Az EP-választást értékelve kijelentette: a magyar emberek többsége a Fidesszel és a KDNP-vel van, a magyar emberek döntő többsége bennük bízik.

Hozzátette: végleg elfogyott az MSZP iránti bizalom, sok helyen a szocialisták harmadikok lettek, pedig SZDSZ technikai KO-t kapott.

Úgy vélte: az emberek utoljára üzenték ennek a hatalomnak, hogy elég. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy van kiút a válságból, a Fidesz képes újra felemelni a nemzetet.

Varga Mihály beszéde közben érkezett meg a terembe Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és felesége Mádl Dalma, akit vastapssal, felállva köszöntöttek a küldöttek és a vendégek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×