eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Schmitt Pál: az EP-választás értékítélet a kormányról

Az európai parlamenti választás hárommillió ember értékítélete a kormány munkájáról - mondta Schmitt Pál, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője a párt XXIII. kongresszusán szombaton Budapesten.

A politikus a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának beszámolóját ismertetve azt mondta: az eredmény hárommillió magyar ember értékítélete a kormány munkájáról, amelyet a hiteltelenség és a koncepciótlanság kormányának nevezhetnek. Hozzátette: a Fidesz több mint 56 százalékos győzelme példátlan az EU-választások történetében, és arra sem volt még példa, hogy az első és a második helyezett között háromszoros különbség legyen.

Schmitt Pál az EP-kampányból felidézte egy személyes tapasztalatát, amikor egy választási gyűlésen valaki azt mondta neki, hogy nem megy el szavazni, mert június 7-én, vasárnap permetezni fog. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: ha vasárnap nyolcmillió emberből ötmillió permetezett, akkor őket nem lehet meggátolni ebben, mert a termés mindennél fontosabb. "De talán el lehet vinni erről az időpontról a választásokat, októberre, novemberre, decemberre" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×