eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Bencsik János lemondását követeli az MSZP

Az MSZP arra szólítja fel a Fideszt, hogy azonnal mondassa le Bencsik Jánost, Tatabánya polgármesterét, hívja vissza az Országgyűlésből, és zárja ki a pártból, mert a holokauszthoz hasonlította a Észak-Dunántúli Vízmű átszervezését - mondta Alexa György, az MSZP országgyűlési képviselője.

Ha a Fidesz nem tesz eleget a felszólításnak, akkor egyértelművé válik, hogy miután már együttműködik az önkormányzatokban a Jobbikkal, most megkötötte a szavak koalícióját is ezzel a párttal, és innen már csak egy lépés, hogy a parlamentben is koalíciót kössenek - vélekedett a kormánypárti képviselő.

Alexa György elmondta, hogy Bencsik János egy pénteki televíziós műsorban a cég átszervezését és egy állítólagos létszámleépítést a holokauszthoz, az emberek elgázosításához hasonlította. Egyértelmű beszéd, erre nem lehet azt mondani, hogy elszólás - közölte a politikus.

"Sokkal visszafogottabb és csendesebb szavakat várunk attól a párttól, melynek prominens vezetője díszzsidózza politikai ellenfeleit, parlamenti képviselője a holokauszt áldozatain viccelődik, volt miniszterelnöke és pártelnöke pedig nap mint nap egy olyan villából jár dolgozni, melyet kétszeresen, először a nyilasok, aztán a kommunisták koboztak el zsidó tulajdonosától" - reagált közleményben Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×