eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Orbán Viktor nem fogadja el a Magyar Gárdát

A Fidesz elnöke szerint pártja egy olyan nagy politikai közösséget próbál létrehozni, amely egymagában képes arra, hogy a parlamenti mandátumok többségét birtokolja, és így rossz kompromisszumok nélkül végre tudja hajtani a programját.

Orbán Viktor a Hír Tv esti műsorában emlékeztetett arra, hogy a jobboldal eddig még sosem kapott ilyen lehetőséget. Úgy fogalmazott: most viszont már nagyon közel vannak e cél megvalósításához.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta: nyitott, nagy, jobboldali gyűjtőpártban gondolkodik, amely az emberekkel köt szerződést.

Véleménye szerint sosem szabad összekeverni a Jobbikra szavazó embereket a párt vezetőivel, ahogyan az MSZP vezetését sem a szocialista szavazókkal.

Nekem semmi együttműködni valóm, közös tervem nem lesz a Jobbikkal, ahogyan az MSZP-vel sem, azokkal viszont igen, akik rájuk szavaznak - jelentette ki a Fidesz elnöke.

Úgy látja, a Jobbikra szavazók többsége azért voksolt így, "mert az állam megszűnt körülöttük, a rendőrség egyszer csak eltűnt, eltűntek a munkahelyek, rendszeresen bajba kerülnek, nem tudnak megélni, amijük van, azt is ellopják esténként olyanok, akikről pontosan tudják, hogy kicsodák, amiről még beszélniük sem szabad, mert akkor rasszisták lesznek". Szavai szerint erre az élethelyzetre a Jobbik megoldása a Magyar Gárda volt, amit ő nem fogad el.

Orbán Viktor kitért arra: van mondanivalója a szocialista szavazók számára is. Mint mondta, érti, hogy ők ragaszkodnak ahhoz a szocialista párthoz, amelyet a fejükben őriznek, de a jelenlegi MSZP-nek ehhez semmi köze nincs. Az MSZP most maroknyi szélhámos milliárdos pártja - jelentette ki az ellenzéki politikus.

Hozzátette: azt javasolja a szocialista szavazóknak, hogy nézzék meg a Fidesz programját, menjenek el rendezvényeikre, és ha találnak válaszokat, szavazzanak rájuk.

A pártelnök szerint egyetlen konszolidált, kormányképes erő van - ez a Fidesz -, és két szélsőségre hajlamos párt van körülötte: az MSZP, illetve a Jobbik.

Beszámolt arról, hogy a szombati kongresszuson is téma lesz, hogy a Fidesz számára az az igazi kérdés: átérzi-e az EP-választás eredményének a felelősségét. Az 56 százalékos győzelem egyszerre felemelő és komoly felelősség is - vélekedett.

Arra kérdésre, hogy tervezik-e árnyékkormány felállítását, azt válaszolta: a Fideszben nem pozíciót, hanem munkát osztanak.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×