eur:
386.16
usd:
355.03
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Jövő télre elkészülhet a Csepel-szigeti gerincút

A jövő év végére épülhet meg a Csepel-szigeti gerincút - mondta az InfoRádiónak a Szigetszentmiklós polgármestere. Szabó József hozzátette: a novemberben kezdődő beruházást európai uniós pénzből finanszírozzák.

Rövidesen megkezdődhet a Budapestet délről megközelítő Csepel-szigeti gerincút építése, a szükséges területek 70 százalékát már sikerült megvásárolni - mondta az InfoRádiónak Szigetszentmiklós polgármestere. Szabó József hozzátette: a kiviteli tervek június végéig készülnek el, az építkezés pedig november végén indulhat meg és egy éven át tart majd.

Az út - amely egyelőre a tököli repülőtértől Csepel határáig készül el - megkönnyíti majd főváros megközelítését a déli irányból, és csökkenti a Szigetszentmiklós és Halásztelek átmenő forgalmát. A környéken jelenleg kaotikus a közlekedés, gyakoriak a dugók.

A 4,6 milliárd forintos beruházást tavaly februárban a közép-magyarországi operatív programban nevesítette, forrásként pedig európai uniós pénzeszközt jelölt meg rá. Decemberben megköttetett a támogatási szerződés is, ezért Szabó József reméli, hogy a projekt megvalósulását a gazdasági válság nem befolyásolja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×