eur:
387.28
usd:
357.13
bux:
68051.96
2024. május 23. csütörtök Dezső

Draskovics: Több jogunk lesz védekezni

A rendőrség megerősítését tervezi a kormány az erőszakos cselekmények visszaszorításáért - közölte az igazságügyi és rendészeti miniszter. Draskovics Tibor hangsúlyozta: a jogos, illetve a megelőző védelem lehetőségét is megerősítik, hogy az emberek védekezhessenek a személyüket vagy vagyonukat fenyegető támadások ellen.

A büntetőjogi lépések mellett a rendőrség megerősítését tervezi a kormány az erőszakos cselekmények visszaszorításáért - közölte az igazságügyi és rendészeti miniszter. Draskovics Tibor azután beszélt erről, hogy Bencze József országos rendőrfőkapitánnyal együtt fogadta őt Sólyom László köztársasági elnök.

A miniszter hangsúlyozta: keményen szankcionálják a fegyverrel elkövetett bűncselekményeket, továbbá szigorúbban büntetik a visszaesőként erőszakos cselekményeket elkövetőket is. Szólt arról is, hogy a tervek szerint a Btk. módosításakor a jogos, illetve a megelőző védelem lehetőségét is megerősítik, hogy az emberek védekezhessenek a személyüket vagy vagyonukat fenyegető támadások ellen.

Sólyom László köztársasági elnök fontosnak tartja, hogy a cigányok elleni támadások esetén a közvélemény minél hamarabb megismerhesse a bűncselekmények indítékait - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal. Az államfő megdöbbenését és felháborodását fejezte ki a hétfőn történt tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság és gyújtogatás miatt.

Az elnöki hivatal közleménye szerint a miniszter, a főkapitány és a legfőbb ügyész helyettese tájékoztatta a köztársasági elnököt a romák ellen elkövetett hasonló erőszakos bűncselekményekkel kapcsolatos eljárások állásáról. Az államfő a részletes beszámolók alapján reményét fejezte ki, hogy a bűncselekmények elkövetőit minél gyorsabban azonosítják és bíróság elé állítják.

A Fidesz szerint korábbi előterjesztésük elfogadásával elkerülhető lett volna a tatárszentgyörgyi tragédia. Az ellenzéki párt korábban azt javasolta, hogy a visszaeső, erőszakos bűnelkövetőket a rájuk vonatkozó büntetési tétel kétszeresére ítéljék. Ha ez meghaladja a húsz évet, akkor az elkövető ténylegesen életfogytig tartó szabadságvesztést kapjon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Növeli részesedését a Hankook a a Hanon Systemsben

Növeli részesedését a Hankook a a Hanon Systemsben

A Hankook & Company vállalatcsoport növeli részesedését a világ második legnagyobb autó hő- és energiaszabályozási technológiákkal foglalkozó cégében, a Hanon Systemsben. Az akvizíció, várhatóan még az idei év végéig befejeződik. A lépéstől a Hankook azt várja, hogy a cégcsoport a 30 legnagyobb koreai vállalat közé kerüljön - derült ki a vállalat közleményéből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×