eur:
388.52
usd:
360.59
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Farkas Flórián: polgárháborús helyzet fenyeget

"Polgárháborús helyzet lesz Magyarországon", ha cigányság integrációjában nem lesz előrelépés - állítja Farkas Flórián, a Fidesszel szövetséges Lungo Drom elnöke, aki szerint a tatárszentgyörgyi eset is azt bizonyítja, hogy nincs Magyarországon közbiztonság, a kormány és a rendőrség pedig tehetetlen.

A fideszes országgyűlési képviselő azt mondta: a tatárszentgyörgyi eset "fényesen igazolja", hogy nincs közbiztonság, a rendőrség tehetetlen, ezért pedig egyértelműen a kormány tehető felelőssé.

Látszik, hogy a kormány alkalmatlan ennek a problémának a kezelésére, ezért új cigánypolitikára és új kormányra lenne szükség - hangsúlyozta.

Szerinte az államnak elsősorban azokon a településeken kellene a rendőri jelenlétet biztosítania, ahol nagy a nyomor és a cigányság létszáma meghatározó.

Farkas Flórián ugyanakkor úgy vélte, hogy ez is csak tüneti kezelés, mert "ha a cigányság integrációjában valami megoldás nem következik be, akkor polgárháborús helyzet lesz Magyarországon". Hozzátette: cigány emberként és politikusként is attól tart, hogy ennek "komoly folytatása lesz".

Úgy vélte, most látszik a gyűlöletkeltés, ami Magyarországon jelen van. Farkas Flórián a politikai elitet, a politikai pártokat is hibáztatta, amiért "mintegy kilövési engedélyt fogalmaztak meg". Szerinte ezért elsősorban a kormánypártoknak ki kell állniuk és nyilatkozniuk kell, hogy a viszonylagos békés együttélést fenn lehessen tartani vidéken.

A Pest megyei Tatárszentgyörgy cigánytelepén, az utca utolsó házában eddig tisztázatlan ok miatt tűz keletkezett, majd teljesen leégett. Utóbb kiderült, hogy egy ötéves kisfiút és 27 éves édesapját agyonlőtték ismeretlenek. A támadás során két másik kisgyermek megsérült, őket a mentők édesanyjukkal együtt Budapestre szállították kórházba.

Az országos rendőrfőkapitány tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel az ügyben a nyomravezetőnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×