eur:
390.97
usd:
366.91
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Újabb biztosítónál vizsgálódik a PSZÁF

A Népszabadság arról ír, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) vizsgálatot kezdett a TIR Biztosító Egyesületnél. A felügyelet arra kíváncsi, hogy a biztosító eszközei kellő fedezetet nyújtanak-e a már bekövetkezett, de még ki nem fizetett, illetve a várhatóan bekövetkező káreseményekre.

A Közlekedési Biztosító Egyesületnél (KÖBE) nem tart vizsgálatot a PSZÁF. Binder István, a PSZÁF szóvivője a TIR-nél tartott vizsgálatról annyit mondott: a kampány közeledtével a felügyelet - az autósok biztonságának szavatolása érdekében - fontosnak tartja megvizsgálni, hogy a kötelezővel foglalkozó biztosítók felkészültek-e az átszerződési időszakra. Ellenőrzések bármelyik biztosítónál lehetnek. Eközben kiderült, hogy a MÁV ÁBE-nél csak a már meglévő, illetve várhatóan még felmerülő károk felére van fedezet. A jelenlegi függőkár-állomány mintegy kilencmilliárd forintra rúg, vagyis már most több mint négymilliárd forintos értékű kárért az ügyfeleknek kell helytállniuk. A kötelezőjét a biztosítónál megkötő autósok közel fele még nem fizette be harmadik negyedéves díját.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy áron alul és koncepció nélkül akarja értékesíteni a XV. kerület szocialista vezetése Budapest egykor talán legpatinásabb - ma már nem működő - hajdani kórházát, az észak-pestit. Az intézmény mintegy héthektáros ingatlanára szemet vetett több magáncég is. A Fidesz szerint a térség járóbeteg-szakellátó egységeit lehetne koncentrálni a szebb napokat látott kórház területén.

A Világgazdaság szerint indul a nagy börze a bezárt kórházak ingóságainak eladására. Az árverezést végző Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet tetemes összegre számít, az eddig dobra vert gyermekkórházi bútorok és textíliák ugyanis hamar elkeltek a forráshiányos intézményekben. A korábbi tervektől eltérően a neves személyiségek betegdokumentumai is a megalakuló Nemzeti Dokumentációs Központba kerülnek. A szakminiszter döntött a bezárt kórházakban maradt emberi szövetek és szervek kezelésének szabályozásáról.

Több mint kétezerrel csökkent a félkarú rablók száma az országban, miközben a nyerőgép-üzemeltetők száma nem változott - derült ki az APEH-on belül önálló főosztályként működő Szerencsejáték Felügyelet adataiból. A Napi Gazdaság cikke szerint a szervezet bevételei nagyjából a korábbi éveknek megfelelően alakultak: tavaly 3,9 milliárd forint folyt be az engedélyezési díjakból, 891 millió az ellenőrzésből, 338 millió pedig a különböző bírságokból. Júniusban rajtaütésszerűen vizsgálódott a hatóság a Balaton környéki termekben: két nap alatt 436 üzemeltetőt kerestek fel és az esetek 12 százalékában találtak hiányosságokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×