eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Kettős versenyt gerjeszt a felvételi rendszer"

Versenyt generáló, pozitív hatása van a két éve érvényben lévő felsőoktatási felvételi rendszernek - véli a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola rektora. Vass László az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, érzékelhető az is, hogy bizonyos intézmények és karok léte a jelentkezők hiányában veszélybe került.

A felsőoktatási felvételi rendszernek pozitív hatása, hogy versenyt generál - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola rektora.

Vass László kiemelte: egyrészt a hallgatók versenyeznek az állami finanszírozásért, azokért a szakokért és intézményekért, ahova első helyen akarnak menni. Ez a verseny erősödött, egyre jobban meg kell dolgozni azért, hogy egy szakra bekerüljön a diák - tette hozzá.

Emellett az intézményeknek is meg kell dolgozni a diákokért, azért, hogy arra a főiskolára vagy egyetemre jelentkezzenek - közölte a rektor.

A pontszámok növekedésének célja, hogy jobban lehessen differenciálni, egy pont különbség minél kevesebb diákot érintsen - hangsúlyozta Vass László. Kifejtette: tavaly 70-80, idén, a 480 pontos rendszerben 5-10 tanuló volt egy ponton belül a felvételin. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola rektora szerint a differenciálás igazságosabb, és rugalmasabbá teszi a helyek elosztását.

Vass László kiemelte azt is, hogy vannak vesztesei is a versenynek, ugyanis bizonyos intézmények és karok léte a jelentkezők hiányában veszélybe került.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×