eur:
391.03
usd:
366.98
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Megszüntették a gázszivárgást Pécsett

Gázcsövet vágott el egy munkagép hétfőn Pécsett, a gázömlés miatt a környéken lakókat ideiglenesen kiköltöztették. Bár a szakemberek használni tudták az elzárókat, a gáz estig szivárgott a vezetékből - tudatta a baranyai katasztrófavédelem.

A Komlói úton dolgozó markoló eddig ismeretlen okból rongálta meg a vezetéket délután három óra előtt. A tűzoltóság, a katasztrófavédelem és a gázszolgáltató cég munkatársai rövid időn belül a helyszínre értek, és igyekeztek minél előbb megszüntetni a gázömlést. Hiába használták azonban az elzárókat, az egyiken keresztül kisebb intenzitással ugyan, de estig szivárgott a gáz a vezetékből - mondta el az ügyeletes, aki hozzátette: a problémát végül a vezeték összenyomásával sikerült megoldani.

A rendőrség százméteres körben lezárta a területet, ahonnan ideiglenesen mintegy háromszáz lakót kiköltöztettek. Õk este visszamehettek otthonaikba.

Egy időre a forgalmat is elterelték az érintett területen. Emiatt órákon át nagy volt a torlódás a Komlói út és a 6-os főút kereszteződésében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×