eur:
398.71
usd:
364.11
bux:
74011.67
2024. október 9. szerda Dénes

Fidesz: összegyűjthető a kellő számú aláírás a népi kezdeményezéshez

A Fidesz szerint összegyujthető a szükséges számú aláírás a parlament feloszlatását célzó népi kezdeményezéshez - mondta az ellenzéki párt szóvivője, miután az Országos Választási Bizottság hitelesítette az aláírásgyűjtő ívet.

Ha sikerül két hónapon belül 50 ezer érvényes aláírást összegyűjteni, akkor az Országgyűlésnek napirendre kell tűznie a kérdést.

Szijjártó Péter kiemelte: a parlamentben mindenkinek állást kell majd foglalnia az ügyben. A Fidesz szóvivője azt mondta: az utóbbi időben készült közvélemény-kutatások szerint a választók többségének az a véleménye, hogy az előrehozott választás jelentené a kiutat a válságból.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke közölte: pártja támogatni fogja az Országgyűlés feloszlatásáról szóló népi kezdeményezés napirendre vételét, hogy vita induljon az ügyben.

A kérdést a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány nyújtotta be az Országos Választási Bizottsághoz.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×