eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Fogynak a BKV-igazgatók

Távozik posztjáról a BKV közlekedési vezérigazgató-helyettese, és visszavonják Bosnyák Gyula stratégiai igazgató vezetői megbízását is. Az InfoRádió úgy tudja, hogy májusban változások várhatók még a külső kommunikáció és a közbeszerzés területén. Jelenleg nincs a cégnek vezérigazgatója, a megbízott vezető a hétvégén rosszul lett, de már jól van.

A BKV közleménye szerint távozik posztjáról Somodi László, a BKV közlekedési vezérigazgató-helyettese. A szakember felmentésének hivatalos indoka a vezetése alatt készített 2008-as paraméterkönyv szakmai alkalmatlansága.

Somodi László új feladata a továbbiakban a Budapesti Közlekedési Szövetséggel, a régióval és az agglomerációs településekkel való kapcsolattartás lenne.

Ugyancsak visszavonják Bosnyák Gyula stratégiai igazgató vezetői megbízását is, aki a paraméterkönyvvel kapcsolatos koordinációért felelt.

A közlekedési cég éléről a végkielégítéséről szóló hosszas vita után az elmúlt hetekben távozott Antal Attila. Az igazgató maga kérte felmentését, egészségügyi okokra hivatkozva.

Nemzetközi pályázat Antal Attila posztjára

Utóda egyelőre nincs, a fővárosi önkormányzat az eddigi nyilatkozatok szerint nemzetközi pályázatot ír ki a poszt betöltésére. Az InfoRádió úgy tudja, hogy a városháza apparátusát felkészületlenül érte a nemzetközi pályázat kiírásának a terve, egyelőre még nem tudni, hogy mikor jelenik meg a kiírás.

A vezérigazgatói jogokat Balogh Zsolt, Antal Attila korábbi műszaki helyettese gyakorolja. Balogh Zsolt az index.hu szerint szombaton rosszul lett. Az InfoRádió megtudta, hogy a vezető szombat délután gyomorrontással volt orvosnál, de már jól van és dolgozik.

Az InfoRádió értesülései szerint májusban kerül a BKV igazgatósága elé a szervezési és működési szabályzat módosítása, ami két további vezetőt is érint. A cég felügyelő bizottságának korábbi határozata alapján várhatóan más foglalkozik majd a vállalat külső kommunikációjával és a közbeszerzések felügyelete is szigorodik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×