eur:
398.95
usd:
363.75
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Fodor Gábor büszkén távozik

Fodor Gábor büszkén távozik a környezetvédelmi és vízügyi minisztérium éléről. A tárcavezető ezt az elmúlt évet értékelő sajtótájékoztatóján mondta.

Fodor Gábor sikeresnek értékelte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium élén töltött csaknem egy évét.

Az időszak eredményeiként kiemelte, hogy a környezetvédelem politikai üggyé vált, 25 százalékkal nőtt 2008-ra a tárca költségvetése, a magyar fél megállapodott Ausztriával a Rába habzásának ügyében, elszállították a Csepeli galvániszapot, több mint a felét visszavitték már a Magyarországon illegálisan lerakott német szemétnek, újra független az Õrségi Nemzeti Park, létrejött a jövő nemzetékek országgyűlési biztosának intézménye, és megalkották a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiát.

Fodor Gábor sok sikert kívánt utódjának, majd hozzátette, bízik benne, hogy az új környezetvédelmi miniszter folytatni fogja a már megkezdett, de be nem fejezett ügyeket.

"Ilyen például az adórendszer "zöldítése", ezzel kapcsolatban már komoly anyagok készültek, és azt gondolom, hogy rendkívül előrehaladott munkát folytattunk. A kötelező környezetvédelmi biztosíték-képzést, amely a csepeli galvániszap és a német szemét kapcsán is világossá tette, hogy milyen fontos ez a magyar jogban, ezt elkészítettük, ennek is a végső elfogadása van hátra, és a zöld alkotmányozásnak még van olyan eleme természetesen a stratégiai építkezésben, amelyben még van hátra munka" - hangsúlyozta a politikus.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Szabó Imrét, az MSZP Pest megyei elnökét jelölte környezetvédelmi és vízügyi miniszternek. Fodor Gábor vele kapcsolatban elmondta: jó politikusnak tartja és kész megadni minden segítséget, amelyre utódjának szüksége lehet

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×