eur:
394.71
usd:
370.99
bux:
66484.65
2024. április 16. kedd Csongor

Orbán: Még nem volt ilyen egység

A Fidesz elnöke szerint Magyarországon a rendszerváltás óta még nem volt példa olyan összefogásra, mint vasárnap. A népszavazás eredményét értékelve Orbán Viktor hozzátette: végig hitt az igenek győzelmében, de annak ekkora arányát csak titokban remélte.

A Fidesz elnöke szerint a rendszerváltás óta még nem volt példa olyan összefogásra, mint a vasárnapi népszavazáson. Orbán Viktor úgy vélte: a civilek (így a Magyar Orvosi Kamara, az egészségügyi dolgozók és a Munkástanácsok) kockázatot vállalva is kiálltak meggyőződésük mellett.

"Végig hittem az igenek győzelmében" - mondta a Fidesz vezetője, hozzátéve, hogy annak ilyen arányát, csak titokban remélte. Orbán Viktor szerint az ország rátalált az összefogás és a nemzeti egység ösvényére.

"Sohasem fogadtam el, hogy a magyarok nem tudnak összefogni" - jelentette ki a volt kormányfő, aki szerint nem igaz, hogy a magyarokkal mindent el lehet fogadtatni, mindent eltűrnek. "Nekünk is van önbecsülésünk, a mai győzelem a magyarok önbecsülésének diadala is" - tette hozzá Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta: soha még Magyarországon belpolitikai kérdésben ilyen egység nem mutatkozott meg.

Az ellenzéki pártelnök a feladatokról szólva elmondta: a többség új alapokra akarja helyezni az egészségügy és a felsőoktatás átalakítását. Ezeket a szektorokat a jobb- és baloldali politikusok, a szakemberek és a civilek bevonásával úgy kell megújítani, hogy az ne káoszhoz, hanem jobb működéshez vezessen.

"A többség azt akarja, hogy az állam több felelősséget vállaljon, és nem kevesebbet" - jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint a választók a jelenlegi szavazással nyilvánvalóan az egészségbiztosítás átalakításáról februárban elfogadott törvényt is elutasította.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a népszavazás eredménye példátlan nemzedéki összefogást jelent, hiszen a fiatalok a vizitdíj és a kórházi napidíj ügyében megtámogatták az időseket, míg az idősek a tandíj ügyében a fiatalok mellé álltak.

A választók többsége úgy döntött: új irányt akar szabni Magyarországnak - jelentette ki a Fidesz elnöke, hozzátéve: az adók emelése vagy a megszorítás nem reform, a választók valódi megoldásokat akarnak.

Orbán Viktor szerint a népszavazásnak egyedül a kormánypártok a vesztesei, hiszen az emberek leszavazták a kabinet átgondolatlan politikáját, "a kormány politikája mától kezdve a múlté".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×