eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Négyes metró: kész a Tétényi út és a Bocskai út közötti szakasz

Elkészült a 4-es metró leghosszabb, Tétényi úti és a Bocskai úti megálló közötti alagútszakaszának déli része - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság. A fővárosi önkormányzat hatályos tervei szerint a 4-es metró első szakaszát 2011-ben adhatják át.

Elkészült a 4-es metró Tétényi úti és Bocskai úti megállói közötti szakasza - jelentette be a DBR Metró Projekt Igazgatóság. A fúrópajzs összesen 2116 és fél métert haladt, és körülbelül 40 ezer köbméter földet termelt ki.

Az északi alagútszakaszt a tervek szerint néhány hét múlva készül el. A berendezések előreláthatóan május végén érik el a Móricz Zsigmond körtéri állomást, amely a nyomvonal alapján 291 méter távolságra van a Bocskai útitól.

A 4-es metró első és második szakaszának tervezett építési költsége jelenleg 511 milliárd forint, amiből a remények szerint 270 milliárdot az Európai Unió biztosít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×