INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Várgarázs: a beruházók és régészek együttműködése

Infostart / InfoRádió
A Zsigmond-kori leletek megóvásával indul a Várgarázs beruházás. Molnár Ferenc, a Raiffeisen Ingatlan Zrt. üzletág igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a 290 férőhelyes létesítmény jövő nyárra készül el.

A mélyépítési munkák hamarosan befejeződnek, aztán megindulnak a Várgarázs szerkezetépítési munkálatai - mondta az InfoRádiónak a Raiffeisen Ingatlan Zrt. üzletág igazgatója.

A föld kitermelése közben régészek is dolgoztak a területen: a feltárás során egy lőréses várfalszakasz került elő, amely az 1450-1470 közötti időszakban készült.

Mivel az építményt évszázadokon át föld és törmelék fedte, sem a beruházó, sem a régészek nem ismerhették pontosan, hogy mekkora, és milyen állapotban van - tette hozzá Molnár Ferenc.

A lelet feltárása időbe telt, emiatt a munkálatokat fel is kellett függeszteni. Még egy év kell ahhoz, hogy a garázs elkészüljön, így az 2009 tavaszán, nyarán adják majd át - közölte a Raiffeisen Ingatlan Zrt. üzletág igazgatója.

A beruházás első ütemében 290 parkolóhely készül el, ám már most 330 parkolási igénybejelentés érkezett az építtetőhöz - mondta Molnár Ferenc.

A Raiffeisen Ingatlan Zrt. üzletág igazgatója hozzáfűzte: a cél az, hogy a garázst a Várba látogatók vagy ott dolgozók is használhassák, ne zárt parkolóként üzemeljen.

Hanganyag: Tenczer Gábor


A címlapról ajánljuk