eur:
388.99
usd:
361.9
bux:
67983.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Naponta negyven ittas vezetőt érnek tetten a rendőrök

Tiszta fejjel címmel kampányt indít a rendőrség, amellyel az ittas vezetők számának csökkentését akarják elérni. Magyarországon ma minden tizedik sofőr ittasan vezet. A kampány a fiatalokhoz is kíván szólni, ugyanis túl sok úgynevezett diszkó baleset történik - közölte az országos rendőrfőkapitány.

Az elmúlt egy évben 45 ezer alkoholszonda színeződött el a rendőri ellenőrzések során - mondta az országos rendőrfőkapitány. Bencze József kiemelte: 878 vezetői engedélyt vontak be a rendőrök a helyszínen az elmúlt hónapokban.

A statisztikai adatok szerint 150 baleset történt ittas vezetés miatt, és minden tizedik sofőr ittasan vezet - jegyezte meg a főkapitány.

Fel kell hívni a társadalom figyelmét erre, ugyanis 2003-hoz viszonyítva 11 százalékkal nőtt az ittas vezetések száma - emelte ki Bencze József. Naponta átlagosan negyven ittas vezetőt érnek tetten a rendőrök.

Az országos rendőrfőkapitány beszámolója szerint nő a kábítószerhatása alatt vezetők száma is.

Egy rendőrségi felmérés szerint minden ötödik középiskolás fogyasztott illegális szert vagy gyógyszert. A kutatás adatai szerint a fiatalok leginkább gyógyszert alkohollal, valamint kannabisz származékokat fogyasztanak. A fővárosban a legmagasabb a drogfogyasztás.

Évente kétszáz diszkóbaleset történik, és 15-20-an halnak meg - közölte Bencze József.

A rendőrfőkapitány kiemelte: információs kampányt is indítanak, amely a fiatalokhoz kíván szólni.

A kampány négy hónapig fog tartani, ezért számítani kell fokozott közúti ellenőrzésekre.

A témával bővebben foglalkozik a kedden este nyolc órakor kezdődő 112 című magazin is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×