eur:
389.77
usd:
362.89
bux:
68124.44
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Horn Gábor: Orbán Viktor tudatosan hazudik

A népszavazási pártkampány eddigi tapasztalatait összegezte sajtótájékoztatóján Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke. Az ügyvivő elmondta, hogy miközben próbálják meggyőzni az embereket a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj megtartásáról, a kampányeseményeken, addig a Fidesz oldaláról hazugságok és megalapozatlan állítások hangzanak el.

A népszavazási kampányt a Fidesz oldaláról hazugságok és megalapozatlan állítások jellemzik - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője sajtótájékoztatóján.

A kisebbik kormánypárt kampányfőnöke hangsúlyozta: nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor zavarban van, vagy nem bízik a kampány számukra kedvező kimenetelében, ezért tudatosan hazudik, és ezer forintos vizitdíjról beszél. Horn Gábor szerint az ezer forintos vizitdíj pont a térítés céljaival lenne ellentétes.

Horn Gábor elítélte, és egyúttal a legsötétebb rákosizmushoz hasonlította Mikola István kijelentéseit, amelyben a volt egészségügyi miniszter árulóknak minősíti azokat az orvosokat, akik a vizitdíj mellett kampányolnak.

Az ügyvivő bemutatta a televíziókban hétfőtől látható új szabad demokrata kampányfilmeket, amelyekben tájékoztatása szerint konkrét érvekkel kívánják meggyőzni a választókat, hogy nemmel voksoljanak március 9-én. Az egyikben egy felsőoktatási hallgató beszél arról, hogy a tandíj bevezetésével már jogai is vannak az egyetemen, a másik klipben egy idős hölgy szól arról, hogy a kiszámítható vizitdíj jobb, mint a kiszámíthatatlan hálapénz.

Csütörtöktől Budapestre koncentrálódik a népszavazási kampány, itt lesz a záróesemény is jövő héten - tette hozzá Horn Gábor.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×