eur:
388.86
usd:
360.82
bux:
68190.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A rendőrség résen lesz, és felkészül a lehetséges rendbontásokra

Nem számít a rendőrség rendzavarásra a március 9-i népszavazás után és március 15-én sem - közölte Bencze József. A főkapitány kiemelte: békés ünnepre készülnek.

A rendőrségnek nincsen arra vonatkozó információja, hogy szélsőséges csoportok meg kívánják zavarni az állami ünnepséget március 15-én - közölte Bencze József.

Az országos rendőrfőkapitány egy sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva elmondta: eddig több mint harminc rendezvény megtartásáról szóló bejelentés érkezett a rendőrséghez, míg országosan összesen várhatóan 1200-1300 rendezvény lesz.

Bencze József kiemelte, hogy a rendőrség békés és méltóságteljes ünnepre készül, de felkészülnek arra is, hogy ha bármilyen rendbontás történik, akkor a megfelelő erőkkel és a törvényesség keretei között intézkedjenek.

A főkapitány megerősítette, hogy a népszavazás után lesz rendezvény a Kossuth tér közelében, de Bencze József szerint egy békés megmozdulásra készülnek.

Arra kérdésre, hogy tudnak-e arról, hogy néhányan kormánybuktatási szándékkal az utcára hívják az embereket, a rendőrfőkapitány azt mondta : nem készülnek, de résen lesznek.

Bencze József hangsúlyozta: jelentős rendőri létszám lesz folyamatosan készenlétben.

Várhatóan a korábbi évekhez hasonlóan vidéki rendőrök is részt vesznek majd a biztosítási feladatokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×