eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Disznót ad ajándékba a szorult helyzetben lévő gazda

Rászoruló családoknak ajándékozott disznókat egy sándorfalvi sertéstenyésztő. Sári György azt mondja: kényszerből választotta ezt a megoldást, mert az ágazat válsága miatt nincs lehetősége arra, hogy mint szokta, pénzbeli támogatást nyújtson. A Csongrád megyei gazda abban bízik, hogy akciója a sertétartók nagyon súlyos helyzetére is felhívja a figyelmet.

Sári György 19, nagyjából 70 kilós disznót osztott szét Sándorfalván a rászorulók között. A megajándékozottak többségét nem is ismerte korábban, az osztásban a helyi szociális intézmény munkatársai segítettek neki.

Ahogy azt az InfoRádióban elmondta, jórészt 8-9 gyermekes családokhoz kerültek a hízók. A családok közül voltak, akik már levágták az állatot, de olyanok is vannak, akik még hizlalják, és karácsonyra tervezik a disznótort.

A férfi több mint tíz éve támogatja a Sándorfalváért Alapítványt, így hozzájárult a helyi oktatás és kulturális élet szervezéséhez is. Idén azonban a sertéságazat válsága miatt nem tudott pénzt adni, mert mint mondta, a tevékenységből nem lehet pénzt kivenni.

A segítség azonban nem maradt el, Sári György egyben reméli, hogy akciója a sertéságazat válságára is rávilágít.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×