eur:
388.46
usd:
360.76
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kibabrálnak a szocialisták az SZDSZ-szel?

A szocialistáknak nem sürgős, hogy januárban startoljon a több-biztosítós egészségügyi rendszer - írja a Népszabadság. Kökény Mihály, az MSZP szakpolitikusa a lapnak hangsúlyozta: nem az a fontos, hogy januárban mindenáron elinduljon a rendszer, hanem az, hogy működőképes legyen.

Horn Gábor, a koalíciós koordinációért felelős szabad demokrata államtitkár szerint ezzel az a probléma, hogy nem ez van a koalíciós megállapodásban.

Ha januárban nem indulnak a biztosítók, akkor már nem is történik ezen a területen semmi a választásokig - vélekedik. A határidőig, október elsejéig a felek még megegyezhetnek.

Létszámfelvételi és kifizetési zárlatot rendelt el szeptember 1-jével az Országos Mentőszolgálatnál Horváth Ágnes egészségügyi miniszter - írja a Magyar Nemzet.

A tárcavezető a mentőszolgálat jelenlegi gazdasági helyzetével indokolta a lépést, amelynek köszönhetően határozatlan ideig még az üres helyekre sem vehetnek fel munkatársat, illetve a kötelezően előírt béreken, a jogerős bírósági határozat által megítélt összegeken kívül semmit nem fizethetnek ki.

Nem állapított meg jogsértést, és bírságot sem szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a betelefonálós játékokat készítő vállalkozásokkal és a műsorokat sugárzó tévécsatornákkal szemben, írja az Index.

A hivatal 2007 első fél évében indított verseny-felügyeleti eljárást négy interaktív telefonos nyereményjáték kapcsán, ugyanis azt valószínűsítette, hogy a játékba való bejutás feltételei és a játékkal kapcsolatban közzétett tájékoztatások tisztességtelenül befolyásolják a fogyasztók döntéseit.

A GVH álláspontját megismerve az eljárás alá vont vállalkozások vállalták, hogy a nézőket tájékoztatják arról, hogy a kérdésre adott válasz ismerete, és az emelt díjas betelefonálás nem feltétlenül eredményez nyerést.

Nyáron sem akart leállni a hitelfelvétellel a magyar lakosság - írja a Világgazdaság.

Júliusban több mint 191 milliárd forinttal nőtt a szektornál kint lévő kölcsönök állománya. Az új kihelyezések gyakorlatilag teljes egésze deviza - többnyire svájci frank - alapon történik, így az idegen fizetőeszközben nyilvántartott tartozások lassan túlsúlyba kerülnek a forinthitelekkel szemben.

Néhány hónap múlva pedig - ha lényegesen nem változnak az eddigi tendenciák - a magyar lakosság tartozásainak mennyisége meghaladhatja a banki betétekét.

Jó esély van arra, hogy szeptemberben dönt az Alkotmánybíróság a különadó sorsáról - írja a Napi Gazdaság.

A testület a múlt héten a nyári ítélkezési szünet utáni első ülésén tűzte először napirendjére a Gyurcsány-csomag keretében elfogadott négyszázalékos társasági különadó alkotmányosságát támadó indítványt.

A szakértők szerint a különadó ügye megáll majd az alkotmánybírák előtt. Az adónemből júliusban nem keletkezett bevétele a büdzsének.
Szinte minden fogyasztási cikk ára drágult augusztusban a Pénzcentrum.hu összeállítása alapján.

Az internetes portál rögtönzött árukosarát alapvetően négy termékkategória alkotja: italok, alapanyagok (mint például a cukor és a liszt), higiéniás termékek és egyéb termékek (mint például a kenyér, a kávé és a szalámi).

A felmérésből - amelyben hat hipermarket árait hasonlították össze - a többi között kiderül, hogy a liszt átlagára egy hónap alatt 50 százalékkal emelkedett, az előző év azonos időszakához képest pedig csaknem 80 százalékkal kell többet fizetni érte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×