eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Nem sztrájkolnak a BKV-sok

Megállapodtak az idei bérfejlesztésről a BKV és a szakszervezetek képviselői, így elmarad a keddre tervezett sztrájk - jelentette be a közlekedési vállalat vezérigazgató-helyettese.

Regőczi Miklós a Magyar Televízió reggeli műsorában azt mondta: a BKV a menetrendek átszerkesztésével tud forrást biztosítani a béremelésre.

A vállalat dolgozói idén egyszeri 12 ezer forintos jutalmat, illetve 6 ezer forintos törzsbérfejlesztést, jövőre pedig 7.100 forintos törzsbérfejlesztést kapnak.

Regőczi Miklós szólt arról is, hogy folytatják az úgynevezett puha leépítést: január elseje óta 650 dolgozó választotta az előnyugdíjat, és az augusztus 1-jétől érvényes új struktúra miatt további 150 munkavállalót bocsátanak el.

A BKV Zrt. a béremelés ellenére képes tartani az idei üzleti évre vállalt, és a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott 15 milliárd forintos hiányt - mondta a vezérigazgató-helyettes, hozzátéve, hogy jövőre a hiányt néhány milliárddal tovább csökkentik.

Antal Attila, a társaság vezérigazgatója elmondta: a béremeléshez szükséges összeget a kollektív szerződésben rögzített pihenőidők átszervezésével, hatékonyságnöveléssel biztosítják, és ez nem befolyásolja a menetrendet.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökhelyettese csak annyit mondott, hogy nagyon jó megállapodást sikerült kötnie az érdekképviseleteknek.

A megegyezés miatt lemondott posztjáról Nemes Gábor, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) alelnöke és Bartha Pál, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetei Szövetsége (TDFSZSZ) elnökhelyettese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×