eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Bajnai: Szakmai alapú döntés született az uniós támogatásokról

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint nem pártpolitikai döntés született az Európai Uniós forrásokból támogatott kiemelt projektekről. Ennek ellenére a 7 kormányzati és 16 ellenzéki vezetésű megyei jogú város közül ugyanannyit támogattak mindkét oldalról.

Szakmai alapú kormánydöntés született az uniós forrásokból támogatott kiemelt projektekről - mondta az InfoRádiónak Bajnai Gordon.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter kiemelte, hogy azokról a projektekről lehetett állást foglalni, amelyek átmentek egy minimális szakmai szűrőn. Hangsúlyozta, hogy semmilyen politikai válogatás nem volt, hacsak azt nem tekintjük politikának, hogy a regionális fejlesztési tanácsokban ülő kormánypárti és ellenzéki politikusoknak meg kellett egyezniük arról, milyen javaslatokat tegyenek.

A megyei jogú városoknak lehetőségük lesz arra, hogy ősszel mindegyik javasoljon egy, a városra vonatkozó kiemelt fejlesztési projektet, amelyet egy külön keretből finanszíroznak - emelte ki Bajnai Gordon.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×