eur:
389.58
usd:
361.87
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Idén a felvételizők versenyeztették meg az intézményeket

Az idei felsőoktatási felvételi ponthatárok kialakítása során a jelentkezők versenyeztették meg az intézményeket - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola rektora. Vass László szerint egyensúlyozó játék zajlott a képzési ágakon belül.

A hallgatók versenyeztették meg az intézmények az idei felsőoktatási felvételi ponthatárok kialakítása során - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola rektora.

Vass László kiemelte: néhány évvel ezelőtt mindez még úgy történt, hogy az intézmények képviselői az oktatási tárca vezetőivel beültek egy terembe, és addig nem jöttek ki, míg meg nem húzták a ponthatárokat.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola rektora hangsúlyozta, hogy az oktatási kormányzat meghatározta az állami finanszírozott helyek keretszámait, de ebben az évben nem szakonként, hanem képzési áganként állapították meg.

Nem lehetett átlépni az egy képzési ágra meghatározott, államilag finanszírozott keretszámot, de a képzési ágon belül lehetett játszani a számokkal - közölte Vass László.

Egyensúlyozó játék zajlott a képzési ágakon belül - emelte ki a rektor. Vass László kifejtette, történt olyan eset, hogy egy intézmény egy szakra fel akart venni ötven hallgatót, de 104-en jelentkeztek a maximális 144 ponttal.

A minisztérium akkor járt el helyesen, ha felvette valamennyi hallgatót, ám ebben az esetben más helyről kellett vonni ezt a keretszámot - tette hozzá.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola közszolgálati szak európai közmenedzsment szakirányán az európai uniós forrásmegszerzést és kezelést, valamint projektmenedzsmentet tanulhatnak a diákok - mondta a rektor.

Vass László hozzátette, hogy a hallgatók már a képzés közben részt vehetnek a pályázatok írásában, és vannak olyan diákok, nagy értékű és sikeres pályázat kidolgozásában vállalt szerepet. A hallgatók az intézmény foglalkoztatásában teszik ezt - közölte a rektor.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×