eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Egyeztet a gazdákkal a tárca a fagykárokról - a nap legfontosabb hírei

Tovább tárgyalnak a fagykárok enyhítéséről a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tiltakozó gazdák és az agrártárca képviselői. Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke az InfoRádióban elmondta: az egyeztetéseket hétfőn délután Nyíregyházán, szakértői szinten folytatják.

Gráf József agrárminiszter és a Fidesszel szövetséges Magosz képviselőinek legutóbbi egyeztetésén nem közeledtek az álláspontok. A gazdák délután 4 óráig tartottak demonstrációt a 4-es főúton, Záhony közelében, félpályás útlezárás mellett.

Varga Mihány szerint kisebb Gyurcsány-csomag készül

A Fidesz szerint egy kisebb fajta Gyurcsány-csomagra számíthatnak az emberek jövőre. Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke a költségvetés csütörtökön nyilvánosságra hozott tervezési köriratára utalva úgy fogalmazott: áremelkedésre, reálbércsökkenésre, elbocsátásokra, és az államadósság növekedésére kell számítani.

Daróczi Dávid kormányszóvivő válaszában hangsúlyozta: a konvergencia-program megvalósítása mellett jövőre a reálbérek szinten tartása a cél.

Kilenc kifogás az AB előtt

9 kifogás érkezett az Alkotmánybírósághoz az Országos Választási Bizottság határozatai ellen, amelyekben a testület hitelesítette a Fidesz és a KDNP, valamint Kálmán László nyelvész népszavazási kezdeményezéseit. A beadványok várhatóan augusztus végén kerülnek a testület elé. A két ellenzéki párt és a professzor megegyező témájú, de ellentétes tartalmú kérdéseket nyújtott be az OVB-hez.

Külföldre távozik az OEP vezetője

Augusztus második felében távozik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatói székéből Major Zoltán. A szakember azt mondta: azért kérte felmentését, mert egy másik uniós országban működő pénzintézetnél vállal vezetői beosztást. Major Zoltán már tájékoztatta döntéséről az egészségügyi minisztert. A tárca még nem határozott az OEP új vezetőjéről.

Nincs felvásárlási ajánlat a MOL-ra

Cáfolta az OMV olaj- és gázipari vállalat, hogy rövidesen nyilvános felvásárlási ajánlatot tesz a MOL-ra. Az osztrák társaság vezető szóvivője ugyanakkor azt mondta: szeretnének tárgyalni a jövőbeli együttműködésről. Korábban a Népszabadság írt a nyilvános felvásárlási ajánlatról több megbízhatónak nevezett forrásra hivatkozva.

Tovább razziáznak a fogyasztóvédők

Folytatódik a fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzés a nyári szezonban - jelentette be a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára. Csizmár Gábor elmondta: a fogyasztóvédők az első félévben csaknem 19 ezer ellenőrzést végeztek és mintegy 6 ezer helyen szabtak ki bírságot.Magyar-ukrán megállapodás a kishatárforgalomról

Ukrajna az Európai Unió tagállamai közül elsőként Magyarországgal köt megállapodást a kishatárforgalomról - jelentette be az ukrán elnök, miután Gyurcsány Ferenc magyar kormányfővel tárgyalt Kárpátalján. Viktor Juscsenko közölte: az egyezség lehetőséget ad a határ közelében élők számára, hogy 20 euró megfizetése után 5 évre szóló vízumot kaphassanak Magyarország schengeni csatlakozása után.

Gyurcsány Ferenc egynapos látogatásán tárgyalt a kárpátaljai magyar szervezetek, egyházak képviselőivel és a munkácsi várban Viktor Juscsenko-val közösen nyitotta meg a Munkácsy Mihály műveit bemutató kiállítást.

Két magyar halott Ibizán

Két magyar turista holttestére bukkant a rendőrség Ibiza szigetén - erősítette meg a barcelonai magyar konzul. Sándor István az InfoRádióban találgatásnak minősítette a spanyol sajtóban megjelent információkat és hangsúlyozta: hivatalosan csak annyit közöltek, hogy egy 46 éves férfiról és egy 29 éves nőről van szó.

A spanyol sajtójelentések szerint a férfi bántalmazta, majd megölte a nőt, egy nappal később pedig öngyilkos lett. A lapok arról is beszámoltak, hogy a pár valószínűleg rituális öngyilkosság elkövetésében állapodott meg, mivel erre vonatkozó információkat találtak a szállodaszobájukban.

Vádat emeltek a volt kormányfő ellen

Franciaországban vádat emeltek Dominique de Villepin volt kormányfő ellen rágalmazásban és csalásban való bűnrészesség miatt az úgynevezett Clearstream-ügyben. A gyanú szerint a miniszterelnök részese volt annak a kísérletnek, amely a jelenlegi államfő, Nicolas Sarkozy és több híve lejáratását tűzte ki célul.

Korábban igazságügyi források arról számoltak be: listát készítettek a hírbe hozandó politikusokról, azt állítva róluk, hogy kenőpénzeket fogadtak el, és azokat a luxemburgi Clearstream bankon keresztül mosták tisztára.

Robbanás a Vörös Mecsetnél

Pakisztánban iszlamista szélsőségesek ismét elbarikádozták magukat az iszlámábádi Vörös Mecsetnél. Az imahelyet most nyitották meg újból, de a hívek megakadályozták, hogy az őrizetben lévő tálib-barát főpapot helyettesítő - a kormány által kinevezett - pap hirdesse az igét.

Közben öngyilkos merénylet történt az imahely közelében; a terrortámadásban 12 ember, köztük 7 rendőr meghalt és 43-an megsebesültek. A biztonsági erők két hete megostromolták a mecsetet, miután a vallási fundamentalisták elbarikádozták magukat az épületegyüttesben.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×