eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Marad a felsőoktatási "gólyák" egészségbiztosítása

Megmarad a diákok egészségbiztosítási jogviszonya az érettségi és az egyetemi tanulmányok elkezdése közötti hónapokban - közölte az egészségügyi miniszter, aki ezt kormányrendeletben rögzíti, és terjeszti a kabinet elé.

Az SZDSZ és az MSZP ifjúsági szervezete arra kérte az egészségügyi minisztert, hogy az érettségizők egészségbiztosítási jogviszonya a jelenleginél hosszabb legyen.

A megállapodás részleteit Molnár Lajos tárcavezető jelentette be: "Az érettségiző diákok jogviszonya mindaddig tart, amíg érvényes a diákigazolványuk, és még 45 napig." Ez december 15-ét jelent.

Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta: korábban a párt és a KDNP már jelezte a problémát, ezért nem stílszerű, hogy kormánypárti ifjuúsági szervezetek kérésére változtatnak a szabályozáson; a döntést ugyanakkor üdvözlik.

"Zökkenőmentes átállás"

Molnár Lajos egészségügyi miniszter az InfoRádió kérdésére beszélt az új kórházszerkezetre történő átállásról is, amelyet zökkenőmentesnek nevezett.

Szintén az InfoRádió érdeklődésére Molnár Lajos elmondta: a kórházaknak joguk van záradékot csatolni az egészségbiztosítóval kötött finanszírozási szerződéshez. Mint fogalmazott: ezekről még tárgyalni kell.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×