eur:
390.14
usd:
365.46
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Debrecenben egyelőre a kórház fizeti a betegek ellátását

A Debreceni Orvostudományi Centrum maga finanszírozza az első Nemzeti Fejlesztési Terv egyik legnagyobb, több mint 12 milliárd forintos beruházása részeként kialakított új kardiovaszkuláris és onkológiai osztályok működését. A részleg 159 aktív ágyára nincs fedezet a minisztérium által ajánlott szerződésben, így azt az egészségbiztosító nem is finanszírozza. Egyelőre az intézmény fizeti a betegek kezelését, de ez a helyzethetekig nem tartható fenn.

Az intézményben 500 ágyon a szív és érrendszer betegségeit a legmodernebb diagnosztikai és terápiás eljárások alkalmazásával gyógyítják - mondta az InfoRádiónak a Debreceni Egyetem Orvostudományi Centrumának elnöke.

A fennmaradásuk azért is fontos, mert a hozzájuk tartozó észak-alföldi és észak-magyarországi régióban halnak meg országos szinten a legtöbben szív- és érrendszeri betegségekben - tette hozzá Fésüs László.

Az intézmény az unióval kötött finanszírozási szerződésben azt vállalta, hogy az ilyen okból bekövetkező halálozások számát 12 százalékkal csökkenti - közölte az akadémikus.

Fésüs László arra számít, hogy a beavatkozásokat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozza majd, az új osztályok működésének támogatásáról azonban a Debreceni Orvostudományi Centrum által szombaton aláírt finanszírozási szerződésben nem volt szó.

Most, hogy átadták az osztályokat, már van lehetőség arra, hogy a szerződés módosításával erre is megkapják a működéshez szükséges pénzt, addig azonban az intézmény saját forrásaiból fizeti a költségeket, hiszen az osztályokon most is vannak betegek - mondta a gyógyközpont vezetője.

Ez napi 3-5 millió forint. A professzor nem tudja, meddig képesek így működtetni a rendszert, de kijelentette: hetekig nem tartható fenn ez az állapot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×