eur:
388.53
usd:
360.7
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gyurcsány megvédi az oroszokat a Fidesztől

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sértésnek tartja, ami Fidesz által a Római Szerződés 50. évfordulójára szervezett szerdai konferencián az orosz nagykövettel történt.

A kormányfő úgy fogalmazott: indokolatlan és oktalanság bármely nemzetnek az önérzetét megsérteni.

"Nekem az a dolgom, hogy a károkat elhárítsuk, és világossá tegyük, soha nem fog Magyarország egyetérteni azzal, hogy politikai, gazdasági vagy bármilyen természetű vita kapcsán megkérdőjelezzük egy másik népnek vagy nemzetnek saját önhitét, büszkeségét, identitását" - szögezte le.

A miniszterelnök úgy vélekedett, hogy minden ilyen törekvés árt Magyarországnak.

Orbán: az orosz gazdaságot az állam irányítja

A Fidesz által szervezett külön utas oroszbarát politika felhagyására szólította fel a magyar kormányt a párt elnöke.

Az egységes európai uniós energiapolitika és közvetetten a közösség által preferált közép-ázsiai Nabucco gázvezeték mellett tört lándzsát Orbán Viktor.

Közölte: ellentétes lenne az uniós és a magyar nemzeti érdekekkel, ha Magyarország az orosz Kék Áramlat gázvezetéket választaná, mint ahogy arra Gyurcsány Ferenc miniszterelnök utalt egy korábbi nyilatkozatában.

A Fidesz elnöke hozzátette: Oroszországban nem a verseny, hanem a monopólium a fontos.

Oroszország budapesti nagykövete visszautasította Orbán Viktor szavait. Bár nem volt előadó, a Fidesz elnökének szavait követően Igor Szavolszkij szót kért, és azt mondta: az energiapolitikából nem kell politikát csinálni.  Részletek itt!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×