eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szilvásy: nincs összefüggés az Orbán-beszéd és a rendbontások között

A kancelláriaminiszter szerint nincs jelentős támogatása a radikalizmusnak, azonban néhány százan mindig megtalálják majd az alkalmat a tombolásra. Szilvásy György az InfoRádióban úgy vélekedett: Orbán Viktor kettős beszédet használt a Fidesz március 15-i nagygyűlésén, mégsincs összefüggés a szónoklat és az esti rendbontások között.

Nagyjából erről beszéltünk az előző hetekben - összegezte a csütörtök este történteket a kancelláriaminiszter.

Kiemelte: a Fidesz ünnepi nagygyűlésén elhangzottakra nem számítottak, emlékeztetve arra, hogy Orbán Viktor pártelnök a kormány elkergetéséről beszélt.

Szilvásy György szerint nincs jelentős tömegtámogatása a csütörtök este tapasztalt radikalizmusnak, Orbán Viktor beszédének nem lehetett érdemi hatása a történtekre, ám a volt kormányfő szavaival egyfajta "menlevelet adhat" ennek a kis létszámú csoportnak.

A politikus elmondta, hogy számítottak azokra a - futballpályákról ismert hulligánok és az alvilági körökhöz is kapcsolódó - személyekre, akik csütörtökön részt vettek a rendbontásokban. A rendőrök felkészültségét és munkáját kiemelkedőnek nevezte.

A csúcspont a csütörtöki nap volt, a szélsőséges körök március 15-én tudták koncentráltan fellépni, de - ahogy a labdarúgó-mérkőzéseken - mindig lesznek olyanok, akik ki akarják tombolni magukat - jegyzete meg Szilvásy György.

A kancelláriaminiszter fontosnak tartotta, hogy az alkotmány nem törvényes úton történő megváltoztatására törekvő szélsőségesek a parlamenten belülről ne kapjanak támogatást.

Szilvásy György egyelőre hiányolja az egyértelmű elhatárolódást ezektől a csoportoktól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×