eur:
390.62
usd:
365.06
bux:
68262.27
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Sólyom: 12 millió magyar lett ismét az európai jog és értékközösség része

Március 15. közös ünneplésére szólított fel a köztársasági elnök.

A magánlátogatáson Erdélyben tartózkodó Sólyom László Kolozsvárott azt mondta: ezt az ünnepet szívébe fogadta, és szimbólumnak tartja a nemzet, és a márciusi ifjakról minden magyar megemlékezik, bárhol is él.

Az államfő úgy fogalmazott: március 15. összeforrt a forradalom tiszta ifjúi lendületével, és mintája lett a szabadságért folytatott küzdelemnek.

Sólyom László arról is beszélt, hogy az 1848. márciusi elvárások ma is érvényesek; a forradalommal kivívott alapvető alkotmányos és szabadságjogokat, egy átfogó és egységes nemzetstratégiát, valamint a kisebbségi jogok érvényesítését nem szabad szem elől veszíteni.

Hangsúlyozta: Románia uniós csatlakozásával 12 millió magyar lett ismét az európai jog és értékközösség része.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Már nagyon érett az a korrekció, amit áprilisban láttunk a részvénypiacokon, de ez még nem jelenti az elmúlt évek bikapiacának egyértelmű végét – vélekednek e havi portfólió-ajánlóikban a magyar befektetési szakemberek. Az, hogy milyen kamatpolitikát folytat a Fed, az egész világra hatással lesz, és az EKB kamatvágási elképzeléseit is erősen átszabhatja. A hazai portfóliómenedzserek most jó beszállási pontot látnak a kötvénypiacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×