eur:
389.26
usd:
363.88
bux:
68274.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Golub: az új egészségügyi szerkezet nem tartható fenn sokáig

Hosszú távon nem lesz fenntartható az áprilistól hatályba lépő kórházrendszer, hiszen túl sok a nagyon alacsony aktív ágyszámmal működő intézmény - mondta el az InfoRádióban a Magyar Kórházszövetség elnöke. Golub Iván hozzátette: a legtöbb kórház azért harcolt az aktív ágyakért, mert a krónikus ellátásnak tavaly június óta nagyon rossz a finanszírozása.

Az úgynevezett homogén betegségcsoportok (azaz hbcs-k) alapján kiosztott finanszírozás 15 ezer forinttal való emelését kérte a Magyar Kórházszövetség az egészségügyi minisztertől, mivel ez fedezné az intézmények bevételcsökkenésének 60-70 százalékát - mondta el a szervezet elnöke.

Golub Iván hozzátette: a 10 ezres emelésnek is örülnek és előrelépésnek tartják, ám hosszú távon ez nem tükrözi a költségek növekedését.

Kiemelte: a szervezet nem tartja indokoltnak és veszélytelennek az átalakítás ilyen rohamszerű ütemét.

Az új szerkezet nem fenntartható hosszú távon - mondta Golub arra utalva, hogy több intézmény is kevés aktív ággyal működhet tovább.

Hangsúlyozta: a krónikus ágyakon zajló orvosi tevékenység ugyanolyan fontos és nélkülözhetetlen, mint az aktív ágyakon zajló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×