eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Lesz kereslet az állástalanná váló orvosokra?

Az Egészségügyi Minisztérium nem tart attól, hogy a kórházbezárások miatt állástalanná váló orvosok és szakápolók munkanélküliek lesznek - közölte a tárca főtanácsadója.

Az Egészségügyi Minisztérium főtanácsadója az InfoRádiónak elmondta: elkerülhetetlen a szerkezetváltás ahhoz, hogy a magyar egészségügyben megfelelő szakmai felkészültséggel folyamatos üzemet lehessen biztosítani.

Kincses Gyula hozzátette: az új szerkezetben tisztázódik az orvosok munkaviszonya, így valós orvosellátottságot biztosít, vagyis lesz elég orvos.

Nem feltétlenül kell más városban keresgélni

Molnár Lajos egészségügyi miniszter korábban bejelentette: másfélezer orvos és hatezer egészségügyi dolgozó munkahelye változik az átszervezések miatt.

Kincses Gyula erről szólva közölte: ez nem jelenti azt, hogy az egészségügyben dolgozóknak más városban kell munkát keresniük.

Sok esetben a változás pusztán annyi lesz, hogy járóbeteg-ellátás helyett ápolási feladatokat kell majd végezniük. Egyes területeken azonban előfordulhat, hogy néhány szakma megszűnik - tette hozzá.

Nem maradnak állás nélkül

A tárca főtanácsadója kijelentette: nem tartanak attól, hogy munka nélkül maradnak azok, akiknek megszűnik a munkahelyük.

A minisztérium célja, hogy tájékoztassa a munkakeresőket arról, hol találnak állást, valamint átképzésekkel is segítik majd az elhelyezkedést - mondta Kincses Gyula.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×