eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Megkezdődött a "fekete sereg" vezérének pere

Különösen szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött meg M. Róbert és társainak büntetőpere, amely több emberen, előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt indult a Fővárosi Bíróságon.

A 27 vádlottas per első tárgyalásán a bíróság esküdtszéki terme körül kommandósok vizsgálták át a terembe érkezőket. Fémdetektorral is ellenőrizték a hallgatóság tagjait, és a táskákba is belenéztek a maszkos, fegyveres rendőrök, akik közül többen a teremben maradtak.

A rendőrség videokamerával is felvette a teremben helyet foglalókat. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakra golyóálló mellényben lévő büntetés-végrehajtási őrök vigyáztak.

A bíróságon legutóbb akkor voltak ilyen szigorú biztonsági intézkedések, amikor Hajdú László ügyében újrakezdték a Fővárosi Bíróságon a móri pert.

A pert jól jellemzi, hogy a Fővárosi Bíróság legnagyobb, esküdtszéki tárgyalójában csak átalakítás és asztalrendezés után fértek el a védők, és részben emiatt, részben a biztonsági intézkedések miatt, a tervezettnél mintegy háromnegyed órával később tudták megnyitni a tárgyalást.

M. Róbert és társainak terjedelmes vádiratában többek között az alvilágban "Ragyás Tóniként" ismertté vált H. Antal megölése és egy 2004. júniusában történt XV. kerületi diszkó előtti lövöldözés is szerepel.

Az ügyészség vádja szerint M. Róbert egy bűnszervezetet hozott létre, amely akár ezer főt is mozgathatott volna. Az alvilágban csak "fekete sereg" néven ismert csoport vezetőjét, M. Róbertet az ügyészség többek között azzal vádolja, hogy egy korábbi sérelmét megtorolandó ő adott megbízást az alvilágban "Ragyás Tóniként" ismert H. Antal megölésére.

A gyilkosság 2003. augusztus 27-én történt egy III. kerületi szórakozóhely előtt, Ragyás Tóni a helyszínen életét vesztette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×