eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kettes metró: júniusban újrakezdik

Befejeződött a 2-es metró felújításának idei első üteme, de nyáron újabb korlátozásokra kell számítani az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar, illetve az Örs vezér tere és a Deák tér között.

A metrófőmérnök az InfoRádióban emlékeztetett arra, hogy a felújítás legutóbbi ütemében októbertől márciusig két másik állomás mellett a Deák téren is elvégezték a vágányfelújítási és az alagútszigetelési munkákat.

Kérdésre válaszolva Molnár Gábor a költségekről azt mondta: ez a három állomás 60 százalékkal került többe, mint a korábbi három (Keleti pályaudvar, Blaha Lujza tér, Astoria), ennek az a fő oka, hogy a Deák téri állomás műszakilag kétszer akkora terület, mint a többi, a Déli pályaudvar és a Moszkva tér műszaki állapota pedig többletmunkát igényelt.

A következő ütemben június 8-tól augusztus 19-ig az első négy hétben az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között kell pótló buszokra szállni, a következő hat hétben pedig az Örs vezér tere és a Deák tér között.

Molnár Gábor közölte: ezalatt átépítik az Örs vezér terei, a Pillangó utca és a Stadionok állomást, felújítják a vágányokat, és elvégzik az alagútszigetelést.

Az Örs vezér terei állomás futurisztikus látványt nyújt majd, hullámos üvegtetővel fedik majd le a peronokat, az üvegtető elmegy egészen az aluljáró lépcsőjéig - tette hozzá a főmérnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×