eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Gyurcsány már március 15-re hangolja a közvéleményt?

Az InfoRádió által megkérdezett politikai kommunikációs szakértő szerint a miniszterelnök külföldi lapinterjúi a hazai sajtónak szólnak, az elmondottak ugyanis így nagyobb nyilvánosságot kapnak.

Fűrész Gábort annak kapcsán kérdezte meg az InfoRádió, hogy Gyurcsány Ferenc három napon belül két tekintélyes európai napilapnak is nyilatkozott. A szakértő szerint a kormányfő célja, hogy egy esetleges március 15-ei rendbontást az ellenzék felelősségévé tegyen.

Szavai szerint, ha a kormányfő egy hazai lapnak adna exkluzív interjút, azt nem venné át a teljes magyar sajtó, és a szavainak is sokkal nagyobb súlyt adnak, ha azok egy mértékadó nemzetközi lap hasábjain olvashatók - mondta a szakértő.

Fűrész Gábor hozzátette: Gyurcsány Ferenc jelenlegi kommunikációs stratégiájának középpontjában az áll, hogy a Fideszt és az antiszemitizmust összemossa. Mint mondta, az antiszemita kártya elővétele előhangolást jelent a március 15-ei eseményekre.

Funkciója pedig az, hogy ha még a bekövetkezés előtt megadjuk az esemény értelmezését, akkor a nézők szemében összekapcsolódik a két dolog, a felelősség pedig az ellenzék irányába tolódik el. Fűrész Gábor hangsúlyozta: már az is egy kommunikációs termék, ha előzetesen beszélnek arról, hogy a nemzeti ünnepen zavargások várhatók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×