eur:
388.53
usd:
360.7
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Navracsics-Gyurcsány párbaj: "ön antiszemitának tart engem?"

Éles vita zajlott napirend előtt a parlamentben a Fidesz frakcióvezetője és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök között. Navracsics Tibor felháborodásának adott hangot amiatt, hogy a kormányfő a The Times brit lapnak adott interjújában antiszemitának nevezte a legnagyobb ellenzéki pártot. A miniszterelnök válaszában fenntartotta véleményét.

Felháborodottan tiltakozott a Fidesz frakcióvezetője a parlamentben hétfői napirend előtti felszólalásában amiatt, hogy a miniszterelnök a The Times brit lapnak adott interjúban antiszemitának nevezte a legnagyobb ellenzéki pártot.

"Miniszterelnök úr, arra kérem, hogy nézzen a szemembe, most az egyszer, bár tudom, hogy ez nem kellemes önnek. Arra kérem, mondja meg, hogy ön antiszemitának tart-e engem. Válaszoljon, most legyen bátor, és válaszoljon! Bólintson egyet, vagy rázza meg a fejét. Antiszemitának tart engem? Mutasson egy embert innen a frakcióból, a patkónak ebből a részéből, akit ön antiszemitának tart! Mutasson! Álljon föl és mutasson!" - szólította meg Navracsics Tibor Gyurcsány Ferencet.

A legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője kijelentette: a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség történelme során sohasem vállalt semmilyen közösséget egyetlen diktatórikus politikai rendszerrel, egyetlen diktatórikus politikai eszmével sem.

"Tudjuk, hogy van ebben az Országgyűlésben olyan párt, amely jogutódként igenis vállalt diktatúrával rokonságot" - jegyezte meg Navracsics Tibor, aki beszélt arról is, hogy a Szemlőhegy utcai házat, amely ma a miniszterelnök hivatalos rezidenciája, zsidó tulajdonosától először a nyilasok vették el, majd az 50-es években a kommunisták tették ugyanezt.

Gyurcsány: "érthető, de oktalan" indulatok

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök válaszát úgy kezdte: "a rajtakapott gyermek indulatai, bár érthetőek, de oktalanok". Véleménye szerint az Fidesz elmossa azt a különbséget, amely a tisztességes jobbközép konzervatív pártok és a szélsőséges radikálisok, nacionalisták és soviniszták között van.

"A rajtakapott gyermek indulatai bár érthetőek, de oktalanok. Önök segítik, hogy a radikális antiszemita eszmék Magyarországon elfogadottak legyenek. Mindez miért? Hatalmi önzésből, és gyengeségből. Ezt állítottam, és ma is ezt állítom. Sajnálom önöket, sajnálom a magyar demokráciát uraim. Köszönöm szépen." - mondta a miniszterelnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×