eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Hegedüs: végletes politikai és morális krízis van az országban

Legitimációs, politikai, gazdasági és morális krízis van az országban - nyilatkozta Hegedüs Zsuzsa a Magyar Nemzetnek. A szociológus szerint a kormány az antiszemita-kártya kijátszásával visszaél a nácizmus és az antiszemitizmus áldozatainak emlékével.

Az idei év első két hónapjában összességében nem romlott tovább a politikusok megítélése - olvasható a Népszabadságban. A tavalyi hatalmas presztízsvesztés után már ezt a hírt is kedvező fejleményként könyvelheti el a közélet, még akkor is, ha a bizalomnövekedésnek kevés jele van, legfeljebb Gráf József agrárminiszter felzárkózása, illetve Molnár Lajos lemaradása figyelemre méltó - derül ki a Szonda Ipsos 2007 februárjában készített közvélemény-kutatásából.

Egy súlyos válságba került kormány elterelő hadműveletéről van szó az antiszemita-kártya kijátszásával - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Hegedüs Zsuzsa szociológus. Hozzátette: az ilyen manőverek demokratikus jogállamban eleve elfogadhatatlanok, de ennél is sokkal nagyobb baj, hogy visszaélnek a nácizmus és az antiszemitizmus áldozatainak emlékével, mintegy meggyalázva azt. A szociológus hangsúlyozta: a magyar társadalom iszonyúan visszafogottan reagál arra, ami vele történik. Végletes legitimációs, politikai, gazdasági és morális krízis van az országban - véli Hegedüs Zsuzsa.

Soha nem futott még ennyi ajánlat a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaságokra, mint mostanában - olvasható a Napi Gazdaságban. Márciusban több papír esetében komoly döntést kell hozniuk a részvényeseknek: az InterEurópa, a Graphisoft és a Bookline után hamarosan a Linemar következik, míg a BorsodChem lezárult ajánlata után a kiszorítás vette kezdetét. Az egyetlen tőzsdei társaság a Bookline, amelyet az ajánlat után nem szeretne kivezetni az új tulajdonos a tőzsdéről, ezzel szemben a Graphisoft - ha tud - biztosan távozik.

A Világgazdaság értesülései szerint még ebben a hónapban a hágai törvényhozás elé kerülhet az a törvényjavaslat, amely teljesen megnyitja a holland munkaerőpiacot a 2004-ben csatlakozott EU-tagok, köztük Magyarország polgárai előtt. A korábbi terveknek megfelelően a teljes liberalizációra már március 1-jétől sor került volna, ez azonban a tavaly októberi választások után elhúzódó kormányalakítás miatt kútba esett. A teljes nyitásig még jogszabályi változtatások is szükségesek: a keleti munkavállalók beengedése előtt Hollandia szigorítani szeretné a minimálbér kikényszerítésére vonatkozó előírásokat.

A portfolio.hu márciusi alapkezelői felmérése szerint az intézményi befektetők úgy látják, hogy hosszabb távon nem kell aggódniuk a magyar részvénybefektetéseik miatt. A kedvenc részvények listája továbbra is nagy szórást mutat: az alapkezelők között látszólag nincs egyetértés az egyedi részvényekben rejlő lehetőségek megítélésében. Mindazonáltal az OTP, a MOL és a Magyar Telekom kedveltnek látszik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×