eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Bepereli Orbánt a rendészeti miniszter

Személyiségi jogi pert indít az igazságügyi és rendészeti miniszter Orbán Viktor ellen. Korábban Orbán Viktor azt állította, hogy a rendőrség politikai parancsra cselekedett október 23-án.

A Fidesz elnöke két héttel ezelőtt arra kérdésre, nem tartanak-e attól, hogy március 15-én - amikor a Fidesz is rendezvényt tart - megismétlődnek az október 23-ai események, azt mondta: a rendőrségnek távol kell maradnia a politikától; ha a rendőrség nem engedi, hogy felhasználják politikai célokra, akkor béke lesz március 15-én is.

Véleménye szerint csak a rendőrségen múlik, hogy a nyilvános, nagy rendezvényeken béke van-e.

A minisztérium akkor azt mondta, hogy Orbán Viktor ezzel a jogilag is értékelhető kijelentésével újabb kísérletet tett arra, hogy az emberek jogállamiságba vetett meggyőződését gyengítse - vélekednek a nyilatkozat szerzői.

A Fidesz elnöke a 2006. október 23-ai eseményekkel kapcsolatban a kormányzatot törvénysértéssel és az alapvető demokratikus értékek megsértésével vádolja - emlékeztetett pénteken a minisztérium.

"Orbán Viktor valótlan állításaival a jogállamiság alapvető értékeinek semmibevételét rója fel a kormányzatnak, a tárca szerint. Ez olyan súlyos, a kormány és a rendőrség iránti bizalom megingatására alkalmas vád, amellyel szemben a kormány rendészetért felelős tagja indokoltnak és szükségesnek tartja a jogi úton történő igényérvényesítést" - tartalmazza az igazságügyi és rendészeti minisztérium közleménye.

Címlapról ajánljuk

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×