eur:
389.33
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A politika a YouTube-ot is eléri

Hillary Clinton és Rudy Giuliani is tervezi, hogy a YouTube-on kampányol az elnökségért folytatott csatában - írja az Index. A videómegosztó külön csatornát hozott létre a 2008-as amerikai elnökválasztásnak, amelyre az összes politikus feltöltheti beszédeit, a felhasználók pedig reagálhatnak erre.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a magyar állam pénzhiányra hivatkozva egyelőre nem akarja átvenni azt a két új mentőhelikoptert, amelyeket napokon belül szállítana egy osztrák cég, így az ország bizonyos részein továbbra sem működik majd légi mentés. Az Egészségügyi Minisztériumból származó információ szerint a szaktárca elkészítette a szerződésmódosítási tervet, amelyet hamarosan eljuttatnának a Helikopter Air Transport GmbH-hoz. Ebből kiderül, hogy a minisztérium egy évvel halasztaná el a légi járművek átvételének időpontját, és ennek indokaként egyrészt a költségvetés hiányából adódó megszorítási kényszert, másrészt pedig a már leszállított helikopterek kihasználatlanságát nevezik meg.

A Népszabadság úgy értesült, hogy Orbán Viktor visszavonta a Fidesz hatvani választókerületi elnökének, Szabó Ádámnak a megbízását. A Fidesz elnöke azt követően döntött erről, hogy a választókerülethez "tartozó" Ambrus Zoltán nemrégiben a Heves Megyei Közgyűlés ülésén kilépett a polgári frakcióból, független lett, s szavazatával lehetővé tette, hogy a szocialista Sós Tamás legyen a közgyűlés elnöke. Ezzel egyszersmind azt is megakadályozta, hogy a mandátumegyenlőség miatt működésképtelen közgyűlést feloszlassák, s ismét választásokat írjanak ki a megyében. A Fidesz elnöke árulónak nevezte a Heves megyei képviselőt, és arra is figyelmeztetett, hogy ezentúl jobban meg kell nézni, ki méltó a párt bizalmára. Zárt ajtók mögött azt is egyértelművé tette, hogy ha ilyen eset történik, az a választókerületi elnök politikai kudarca.

Az Index azt írja, hogy a volt First Lady, Hillary Clinton és a volt New York-i polgármester, Rudy Giuliani is tervezi, hogy a YouTube-on kampányol az elnökségért folytatott csatában - legalábbis a YouTube szerint. A videómegosztó külön csatornát szentelt a 2008-as amerikai elnökválasztásnak, de ott egyelőre egy árva kampányvideó sincs még. A csatornára az összes politikus feltöltheti beszédeit, a felhasználók pedig a YouTube-on szokásos módon, szöveges kommentek formájában vagy videófelvételen is válaszolhatnak nekik, illetve kérdezhetnek tőlük. A csatorna moderált lesz, vagyis a politikusok döntik el, mely hozzászólásokat hagyják fent, és melyeket cenzúrázzák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×