eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Olvassa el, mi változik márciustól!

Több változást is hoz a tavasz: sokaknak drágul az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás, újabb postahivatlokat zárnak be, és új uniós pályázatokat hirdetnek ki.

Március elsejétől havonta kell megfizetniük a közterheket azoknak a munkavállalóknak, akik jogosultak az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) fizetésére. Sokaknak drágul az ekho, hiszen a járulékokat legalább a havi minimálbér után meg kell fizetni, korábban előfordulhatott ugyanis, hogy a munkavállaló a mindenkori minimálbérnek csak egy töredéke után fizette a közterheket.

Mától lehet pályázni az Új Magyarország Fejlesztési Terv első hét pályázatára, amelyeket még január végén hozott nyilvánosságra a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A pályázatok főként a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak szólnak, elsősorban az elmaradottabb régiókban.

65 postahivatal zár be országszerte. A szűk két héttel ezelőtt bezárt 38 kirendeltség után ezzel száz fölé emelkedett a bezárt postahivatalok száma. A Magyar Posta azzal indokolta az intézkedést, hogy Magyarországon folyamatosan csökken a kereslet a hivatalokban elérhető postai szolgáltatások iránt. Tomecskó Tamás szóvivő szerint ezt az is bizonyítja, hogy egy magyar átlagosan 1,8 levelet ad fel évente.

A Vám- és Pénzügyőrség csütörtöktől teszteli, nyártól pedig minden vámhivatalra kiterjeszti az elektronikus kiviteli vámeljárást. Ugyancsak nyártól érhető el az import vámeljáráshoz szükséges elektronikus vámokmány.

16 százalékkal emelkedik a magyar vadászterületek száma. Jelenleg 8,5 millió hektáron lehet vadászni, ez 1189 különböző területet jelent. A vadgazdálkodási törvény 10 évente engedi meg a területek újraosztását, így a márciustól esedékes változások után 1370 vadászterületen lehet vadat lőni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×