eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Így bénították meg a Lánchíd forgalmát - képgaléria

Csütörtök kora délután megindult a forgalom a budapesti Lánchídon, melyet korábbn mindkét oldalról lezárt a rendőrség, mert a Greenpeace több aktivistája leereszkedett a híd oldalán, és kifeszített egy transzparenst. A szervezet a demonstrációval azt kívánta elérni, hogy Gyurcsány Ferenc a jövő heti uniós csúcstalálkozón a fenntartható fejlődést szolgáló energiavállalásokat szorgalmazzon.

A be nem jelentett demonstráció során hét sárga ruhás Greenpeace aktivista ereszkedett le köteleken a híd Parlament felé néző oldalán, egy 120 négyzetméteres vásznat tartva "Klímariadó! Zöld energiát!" felirattal.

Közben a Dunán a nemzetközi zöld szervezet tulajdonában lévő motorcsónak körözött.

Az akció célja az volt, hogy a Gyurcsány Ferenc a jövő heti uniós csúcstalálkozón a fenntartható fejlődést szolgáló energiavállalásokat szorgalmazzon - mondta el az InfoRádiónak Rohonyi Péter.

A Greenpeace kampányfelelőse kifejtette, azt várják, hogy a kormányfő a klímaváltozás elleni küzdelemben a szükséges uniós energiapolitika mellett voksoljon, mert e nélkül nem biztosítható a folyamat lassítása, valamint a katasztrofális gazdasági és környezeti hatások elkerülése.

Rohonyi Péter tudatta: azt kívánják elérni, hogy a kormány az energiahatékonyságot és megújuló energiákat alapul véve építse ki a stratégiáját.

A vízi közlekedés veszélyeztetése miatt eljárás indul a Greenpeace aktivistái ellen, az eljárást a dunai vízirendészeti kapitányság folytatja le - tudatta a BRFK szóvivője. Jármy Tibor hozzátette: alapesetben három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő a vízi közlekedés veszélyeztetése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×