eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A rendőrség tudomásul vette az ünnepi Fidesz-rendezvény helyszínét

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tudomásul vette a Fidesz bejelentését, miszerint a párt március 15-én az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartja ünnepségét - közölte Jármy Tibor, a BRFK szóvivője.

A Fidesz operatív igazgatója, Nyitrai Zsolt még csütörtökön közölte: az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartja a Fidesz március 15-i ünnepségét.

A párt említett közleménye szerint a Fidesz csütörtökön a vonatkozó jogszabályok szerint jelentette be a rendőrségen, hogy március 15-én 16 órakor ünnepséget tart az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, illetve az oda vezető útvonalon: a Szabad sajtó út - Kossuth Lajos utca - Rákóczi út szakaszon.

Még ezen a napon Orbán Viktor Fidesz-elnök egy televíziós interjúban arra szólította fel a kormányt, hogy maradjon távol március 15-től.

A kormányszóvivő pedig pénteken, a Fidesz-ünnepségre vonatkozó bejelentésre reagálva azt mondta: a párt vezetőinek felelőssége, hogy milyen helyszínt választanak a március 15-i nagygyűlésüknek.

A szocialisták szerint a Fidesz a helyszínválasztással "megadta a jelet a politikai ultráknak". Nyakó István, az MSZP szóvivője kijelentette: a Fidesz helyszínválasztásának üzenete egyértelmű: "fontosabb a rendbontóknak tetszeni, mint a rendre vigyázni".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×