eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Ön is elolvashatja a "nem nyilvános" dokumentumot a betelepítésekről

A Fidesz és a KDNP honlapján hozta nyilvánosságra azt a dokumentumot, amely magyarország hosszú távú migrációs politikájáról szól.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke lemondásra szólította fel az igazságügyi tárca vezetőjét, Petrétei Józsefet.

"A hazudós miniszterelnöknek hazudós minisztere van" - fogalmazott a politikus.

A KDNP elnöke hozzátette: ha Petrétei József tudott a dokumentumról, akkor morálisan, ha nem, akkor szakmailag alkalmatlan posztjára.

Nyakó István, az MSZP szóvivője a távirati irodának azt mondta: aki azt gondolja, hogy a magyar kormány a magyar nemzet fogyását ázsiai betelepülőkkel akarja megállítani, annak segítségre van szüksége, de nem politikaira.

"Amit Semjén Zsolt elcsent egy minisztériumból, nem kormányzati álláspont, csak elemző megközelítés" - közölte Nyakó István.

Petrétei: nincs ilyen előterjesztés

Az igazságügyi tárca vezetője az InfoRádióban korábban azt mondta: semmilyen döntéshozó szervénél, sem a kormányban ilyen jellegű anyag nem készült.

"Nem tudok arról, hogy ez az anyag, hogy került ki. Vizsgálatot fogunk lefolytatni ebben az ügyben a minisztériumban" - mondta Petrétei József.

Bevándorlók Ázsiából

A dokumentumra hivatkozva Semjén Zsolt, a KDNP elnöke az InfoRádióbank február 20-án kijelentette: a kabinet Ázsiából milliós tömeget telepítene be Magyarországra a demográfiai problémák megoldására.

A politikus hangsúlyozta: az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium dokumentumából kiderül, hogy elsősorban munkaerőpiaci megfontolások vezetik a kormányt, mivel ez olcsóbb megoldás, mint egy családbarát támogatási rendszer kidolgozása és finanszírozása.

Mesterházy Attila parlamenti frakcióvezető-helyettese az InfoRádiónak elmondta: egy migráció-stratégiai előkészítő anyagról van szó, amely az elkövetkező évek kihívásait veszi számba; a KDNP frakcióvezetőjének állítása "tömény hazugság".

A magyar kormánynak nem szándéka semmiféle betelepítés - hangsúlyozta a politikus.

A dokumentumot itt olvashatja el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×