eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Több hónapig is eltarthat a svábhegyi gyermekkórház költözése

Évi 50-55 ezer betegnek, és 60-70 gyermekallergológusnak és -tüdőgyógyásznak keres új kórházat a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet főigazgatója. Kósa Lajos ígéretet kapott a minisztertől arra, hogy a szakmai csapat együtt folytathatja a munkát az intézményben folyó ellátás megszűnése után is.

Több hónapba is beletelhet, amíg a költözés után újra betegeket fogadhat a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet, az azonban nem valószínű, hogy fennakadások lesznek a gyermekek kezelésében, hiszen az átalakulás nyilván fokozatos lesz - mondta az InfoRádiónak az intézmény főigazgatója.

Az átállás 50-55 ezer gyermeket érint, a probléma pedig az, hogy a betegek döntő többsége vidéki, hiszen az intézmény nem regionális, hanem országos ellátást végzett - közölte Kósa Lajos.

A főigazgató bízik abban, hogy az intézet továbbra is ilyen formában marad fenn, tehát a beutalási rend lehetővé teszi, hogy az orvosi csapat továbbra is az egész ország területéről fogadjon pácienseket.

Még vannak kérdések

Kósa Lajos azt nem tudta megmondani, vajon kevesebb beteget tudnak-e majd ellátni az új helyen, de reméli, hogy továbbra is kezelni tudják az összes hozzájuk fordulót.

Ehhez minimum negyven aktív ágyra van szüksége az intézetnek - tette hozzá a főigazgató.

Kósa Lajos elmondta: arra számít, hogy az őket befogadó intézmény kap plusz aktív ágyakat, hiszen a meglévők átcsoportosítása minden bizonnyal problémát okozna az ottani vezetőknek.

A főigazgató közölte: a kardiológia és a fejlődésneurológia szakterületének helyzete megoldott: előbbi az Országos Kardiológiai Intézetbe, utóbbi pedig a János Kórházba kerül át.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×