eur:
388.72
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Hibás a minisztérium vizitdíj-kampánya - nézze meg Ön is!

Téves információkat is tartalmaz a vizit- és kórházi napidíj bevezetésével kapcsolatos tudnivalókat ismertető egyik minisztériumi hirdetés. A tárca a reklámkampány egészére 220 millió forintot szán.

Minden minisztériumi tájékoztatás ellenére - vagy talán pont ezért - még mindig nem teljesen világos, kik kapnak mentességet a vizitdíj és a kórházi napidíj fizetése alól.

A részletekről ugyanis a minisztérium által finanszírozott "Terápia 2007" felvilágosító kampány hirdetése is téves információkat tartalmaz.

Eszerint mentességet kapnak a vizitdíj és a kórházi napidíj kifizetése alól a 18 év alatti gyermekek, a terhesgondozásban, szülészeti ellátásban résztvevő anyák, a kötelező népegészségügyi ellátásban, sürgősségi és kötelező gyógykezelésben részesülők.

Ezenkívül nem kell fizetniük - a hirdetés szerint - a járványügyi ellátáson, meghatározott szűrővizsgálatokon résztvevőknek, a HIV-fertőzötteknek, az AIDS-betegeknek, a hajléktalanoknak, a szövet-és szervátültetésre váróknak és a tartós orvosi kezelésre szorulóknak.

Ezek a csoportok azonban csak a vizitdíj kifizetése alól mentesülnek, a kórházi napidíjat nekik is be kell fizetniük - cáfolta a hirdetésben szereplő információkat az egészségügyi miniszter. (Kórházi napidíjat csak a 18 évnél fiatalabbaknak nem kell fizetni.)

Az InfoRádió kérdésére, hogy ezek szerint rossz a minisztériumi felvilágosító hirdetés, a miniszter azt mondta: "valószínűleg igen".

A téves hirdetést megtekintheti erre a linkre kattintva (pdf formátumú dokumentum) is.

Molnár Lajos korábban hangsúlyozta: a megfelelő felvilágosításért nem kár erre a kampányra kifizetett 25 millió forint. A teljes felvilágosítás egyébként 220 millió forintba kerül majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×