eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Gyurcsány nyugalmat kér március 15-ére

Mértékletességre kérte a magyar politikai élet minden szereplőjét, különösen a parlamenti pártok vezetőit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a március 15-ei megemlékezésekkel összefüggésben írt levelében.

A kormányfő szerint fennáll a veszélye annak, hogy március 15-én elveszik az ünnep és az ország nyugalmát.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: Magyarországnak most nem hangos szavakra, hanem megértésre, mértékletességre és nyugalomra van szüksége.

A miniszterelnök hozzátette: józanságra és felelős cselekvésre van szükség a közélet szereplői és az állampolgárok részéről is.

A felhívás végén Gyurcsány Ferenc emlékeztetett: a nemzet múltja és jövője is közös, így a nemzeti ünnepnek is az egész nemzetének kell lennie.

A miniszterelnök szerdán a közszolgálati televízió esti hírműsorának adott interjúban azt mondta: elképzelhetőnek tartja, hogy a nyugalom megőrzése érdekében nem mond beszédet a március 15-ei megemlékezéseken.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×