eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Szijjártó: megállj a hatalmi önkénynek

A Fidesz szerint az Alkotmánybíróság "megálljt parancsolt a Gyurcsány-kormány hatalmi önkényének" azzal, hogy megsemmisítette a Fővárosi Önkormányzat politikai rendezvényekkel kapcsolatos rendeletmódosítását.

Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője közölte: az Alkotmánybíróság határozatával egyértelműen azt üzente, antidemokratikus és alkotmányellenes, ahogy a kormánykoalíció megpróbálja elhallgattatni a vele szemben kritikus véleményeket.

Az Alkotmánybíróság alkotmányellenessé nyilvánította és megsemmisítette a Fővárosi Önkormányzat azon rendeletmódosítását, amely közterület-használati engedélyhez kötötte építmények, berendezések, valamint járművek elhelyezését politikai rendezvényeken. Részletek itt!

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc kormányának meg kell értenie az alkotmánybírósági határozat üzenetét, vagyis azt, hogy egy demokráciában még különböző jogi "csűrcsavarokat" használva sem lehet az emberek alkotmányos jogait korlátozni, ezért nincs helye a kordonnak a Kossuth téren.

"Hitünk és meggyőződésünk szerint ennek az alkotmánybírósági döntésnek az üzenete egyértelmű abból a szempontból is, hogy nincsen helye a kordonnak a Kossuth téren, nincsen helye, semmilyen jogszabályi létezési alapja a kordonnak a Parlament körül" - mondta a Fidesz szóvivője.

Szerinte a kormány nem bújhat egy belső rendőrségi utasítás mögé, így korlátozva az emberek gyülekezési- és véleménynyilvánítási jogát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×