eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Lendvai: a Fidesz példaképe Gábor Zsazsa

Több idő, figyelem és türelem kell a reformok folytatásakor, az pedig nem kérdés, hogy folytatni kell a reformokat - mondta az MSZP frakcióvezetője az Országgyűlésben.

Lendvai Ildikó - a kormányfő beszéde után - hangsúlyozta: több időre van szükség a nyugdíj- és adórendszer átalakítására, a reformokkal kapcsolatos a szakmai felkészülésre.

A kormánypárti frakcióvezető szerint a kérdés most már az, tudnak-e jobban segíteni az országnak abban, ami előtte áll.

A rendszerváltozás óta nem kellett ennyi új dolgot tanulni, ennyi mindenhez alkalmazkodni - tette hozzá.

Lendvai Ildikó szerint a több idő nem halogatást jelent, hanem a hosszabb távra ható törvények, a nagy ellátórendszerek átalakítását.

Évek nincsenek, de hetek és hónapok vannak ezekre a kérdésekre - közölte.

A politikus szerint több figyelmet kell a részletekre fordítani.

"A politikai falbontás és a politikai kőműves munka fontos szakasza után most a politikai lakberendezés aprómunkájára kell figyelnünk" - fogalmazott.

Lendvai Ildikó köszönetet mondott azoknak, akik "a kivonulás dobogó léptei és csatazaja alatt is" csendben dolgoznak, ők nem a kormánynak, hanem az országnak tesznek jót.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetőjének felszólalására reagálva azt mondta: nem jó, hogy egy idegen utazó körbetekintéséhez hasonlította a miniszterelnök beszédét, mert ez az "idegenszívűség" vádját eleveníti fel.

Hozzátette: reméli a frakcióvezető nem sorakozik fel Kövér László, a Fidesz választmányi elnökéhez és Csurka István, a MIÉP vezetőjéhez..

A másik két ellenzéki frakció még "a régi libretto" szerint játszott, amely a narancsdobálástól a kivonulásig terjed, ez inkább mosolyogtató - fűzte hozzá.

Lendvai Ildikó szerint a Fidesz Gábor Zsazsát tekinti politikai példaképének, aki szerint mindegy, mit csinál, csak írjanak róla.

"Más kérdés, hogy Gábor Zsazsa persze szórakoztató személyisége volt a show-biznisznek, igaz nem az első vonalból, hanem a másodikból, de legalább nem törekedett se forradalmári, se népvezéri, se miniszterelnöki babérokra" - fogalmazott.

A frakcióvezető hozzátette: kormányoldal soha nem illegetheti magát "Gábor Zsazsa tollboájában", ugyanis nehezebb feladata van, kormányoznia kell.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×