eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Kuncze: radikalizálódás a háttérben

A háttérben radikalizálódó folyamatok zajlanak, a parlamentben nincsenek érdemi javaslatok, semmi nem változott tavaly óta - összegezte az SZDSZ elnöke az ellenzéki felszólalásokat az Országgyűlésben.

Kuncze Gábor Gyurcsány Ferenc országértékelésére reagálva hangsúlyozta: a szélsőséges csoportok egyre inkább megerősödnek, egyre szervezettebbek, ám az összes, magát demokratikusnak valló politikai erő mégsem határolódik el, sőt, a Fidesz hasznot kovácsol ebből.

Mintha a háttérben egyre inkább radikalizálódnának a folyamatok. Ha ennek intenzitása csökken, jönnek az akciók, a kordonbontás, a rendőrállam emlegetése - mondta a liberális politikus.

Szerinte úgy nő a kormánypártok cselekvési felelőssége, illetve a demokratikus intézményrendszer védelmének felelőssége, ahogy az ellenzék radikalizálódik.

"Felelősségünk van abban, hogy a demokrácia írott és íratlan szabályait betartsák, bár azokat aztán újra és újra le akarják bontani" - jegyezte meg Kuncze Gábor.

Hozzátette: a szélsőséges erők a magyar történelem legsötétebb lapjaira tartozó időszak restaurációját tűzék ki célul.

Kuncze Gábor emlékeztetett arra, hogy olyan kérdések is problémát okoznak most az országnak, amelyekről az elmúlt négy évben 95 százalékos egyetértés volt a parlamentben, pedig kimerítették az ország és a költségvetés lehetőségeit.

Az SZDSZ vezetője hangsúlyozta: az egészségügy, az oktatás, az önkormányzati rendszer, az adózás és a fejlesztéspolitika átalakítására nem azért van szükség, mert abból politikai tőkét lehet kovácsolni, hanem mert attól fejlődhet az ország és annak lakói.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×