eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

A földművelésügyi tárca cáfol

Magyarországra is érkezett pulykahús a madárinfluenzával fertőzött brit területről, és hazánkból is került ki baromfitermék a szigetországba - tájékoztatta az InfoRádiót a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szóvivője. Ez azonban a legkevésbé sem jelenti azt, hogy Nagy-Britanniába magyar hússal hurcolták be a H5N1-et, és azt sem, hogy Magyarországon brit import hús fertőzött volna - hangsúlyozta Dékány András.

Mint mondta, csak arról van információjuk, hogy az elmúlt héten a nagy-britanniai Suffolkból érkezett hőkezelt hús a sárvári üzembe, arról azonban nincs információ, hogy ez fertőzött lett volna, sőt ezt ki is lehet zárni, mivel a britek minden terméket ellenőriznek, amelyet kiengednek az országból.

Arról is vannak információk, hogy Magyarországból is kiment feldolgozott termék Angliába, de itthon is ellenőriznek minden egyes terméket.

Ezért kizárt, hogy ez a hús fertőzött lett volna - jelentette ki Dékány András.

Ráadásul a magyarországi Sága cég a kérdéses időszakban Európa számos országába szállított terméket, és sehol máshol nem vetődött fel minőségi kifogás azokkal kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×